Nederland wordt steeds onhandiger!

En daar gaat Gyproc iets aan doen met haar nieuwe positionering.

Nieuw bij Gamma, maar eigenlijk al heel bekend.

Saint-Gobain Gyproc is wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw. Het bedrijf is onderdeel van Saint-Gobain, de grootste producent van bouwmaterialen ter wereld. Waar “even Gyproccen” in de professionele markt al jaren een begrip is, richt Gyproc zich nu, vanuit de schappen van GAMMA, ook op de thuisklusser.

Zorgen dat het lukt

Stucen. Bij steeds meer mensen klinkt dat als een hele klus, die je liever aan een professional uitbesteedt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederland steeds onhandiger wordt. Gyproc gelooft echter dat met de juiste ondersteuning iédereen kan stucen als een pro. FIRM hielp Gyproc met behulp van een aantal workshops een duidelijke positionering te ontwikkelen voor de doe-het-zelf markt.

Gyproc stucassortiment

Beloofd is beloofd!

De positionering leverde o.a. de motiverende merkbelofte “Met Gyproc lukt ’t zeker!” op. Deze belofte brengt echter wel verschillende uitdagingen met zich mee. Neem bijvoorbeeld de verpakkingen. Waar de professionals wel bekend zijn met industriële namen als “Unique WR” en “Molda 3 Normal” zijn deze voor de thuisklusser natuurlijk abacadabra. Daarom ontwikkelden we een consumentvriendelijke verpakkingslijn, voorzien van begrijpelijke taal en een handig icoon dat de toepassing weergeeft. Daarnaast ontwikkelden we een website met handige stappenplannen en instructiefilmpjes.

“Wij vinden het mooi als de thuisklusser echt de vakman in zichzelf ontdekt.”

Mark van Houten, commercieel directeur Saint-Gobain Gyproc Nederland

Meer weten over deze case?

Neem contact met ons op.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Bericht

jochem kools

Katja Fleers,
Account @ FIRM

“Stucen is het nieuwe schilderen. Het is niet heel makkelijk, maar je kan het wel. Die boodschap moet gaan landen.”

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!