Een nieuwe manier van denken en bouwen.

Rexel introduceert een online inspiratieplatform met spraakmakende voorbeeldcases.

Het Nieuwe Bouwen

Nederland wil klimaatneutraal en circulair zijn in 2050. Ambitieus? Zeker. Maar in de hele “bouwketen” is er al een steeds groter streven naar MVO, CO2-reductie en verlaging van de totale bouwkosten. Dat vraagt van alle betrokken partijen een andere manier van werken dan we tot nu toe gewend zijn. Rexel ziet drie belangrijke ontwikkelingen in de markt die elkaar versterken: Circulair, LEAN- en Energieneutraal bouwen. Dat geheel noemen wij: Het Nieuwe Bouwen.

The future is wow!

Het Nieuwe Bouwen bevat een vernieuwende visie voor de toekomst en laat zien hoe bewust omgaan met onze planeet leidt tot innovatieve oplossingen en werkwijzen. Neem bijvoorbeeld het voorbeeld van CIRCL, het nieuwe gebouw van ABN Amro: het meest circulaire gebouw van Nederland. Met bijvoorbeeld een plafondisolatie bestaande uit 16.000 oude spijkerbroeken. Dat verzin je niet!

Centraal punt

De term “Het Nieuwe Bouwen” werd door Rexel al regelmatig gebruikt. Het ontbrak echter aan een centraal punt waar dit concept goed kon worden toegelicht. Daarnaast merkten we al snel dat een poging om een begrip als “LEAN” door de complexiteit en terminologie moeilijk valt uit te leggen zonder ook een daadwerkelijk voorbeeld aan te halen.

 

Alle content verzamelen!

We brachten samen met Rexel alle beschikbare content met betrekking tot praktijkcasussen in kaart om hieruit vervolgens interessante verhaallijnen te ontwikkelen. Ontbrekende onderdelen in het verhaal vulden we in met nieuw materiaal. Zo worden de 3 pijlers van Het Nieuwe Bouwen opeens een stuk makkelijker te begrijpen en te omarmen. Benieuwd welke verhalen er tot stand zijn gekomen? Bekijk ze op hetnieuwebouwenvanrexel.nl

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!